Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Οι νεοφιλελεύθερες ψεύτικες ειδήσεις του Στέφανου Χίου

Δεν είναι να περιμένει κάποιος και πολλά από έναν δημοσιογράφο που έχει περάσει από τα τηλεπαράθυρα της Τατιάνας όπως ο Στάφανος Χίος. Όταν όμως αναπαράγει και διαδίδει ψευδείς και κατασκευασμένες ειδήσεις που εξυπηρετούν το καθεστώς των μνημονίων ενώ ταυτόχρονα παριστάνει τον αντισυστημικό αντιμνημονιακό πατριώτη δεν γίνεται να το αφήσουμε να περάσει έτσι.

Πριν πάμε όμως στο νέο δημοσιογραφικό κατόρθωμα παραπληροφόρησης του Χίου πρέπει να αναφέρουμε το εξής. Είναι άξιο απορίας πως ο συγκεκριμένος τύπος ενώ βρίζει χυδαία και εντελώς απολιτίκα όποιον μιλάει ελληνικά και φοράει παπούτσια συνεχίζει απτόητος χωρίς καμιά ιδιαίτερη επίπτωση. Οποιοδήποτε άλλος απλός πολίτης επιχειρήσει να κάνει κάτι παρόμοιο θα είχε γονατίσει από τις μηνύσεις και τις αγωγές. Όποιος αντέχει ένα μικρό μόνο δείγμα γραφής(ΕΔΩ).

Φυσικά η ασυλία την οποία απολαμβάνει μόνο τυχαία δεν είναι και όλος αυτός ο οχετός ύβρεων αποτελεί το ''αντισυστημικό'' παραπέτασμα καπνού για τους αφελείς. Γιατί ο Χίος και το μακελείο ούτε αντιμνημονιακοί ούτε αντισυστημικοί είναι και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μνημονιακή ράδιο αρβύλα που αναμετάδωσαν.


Η υποτιθέμενη είδηση-αποκάλυψη, σκάνδαλο όπως το τιτλοφόρησαν οι ''δημοσιογράφοι'' του μακελειού έκανε λόγο για πρόσληψη 236 κηπουρών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Όπως πολύ σωστά τεκμηριώνει η ιστοσελίδα ellinika hoaxes η οποία κάμια μία εξαιρετική δουλειά στην αποδόμηση ψεύτικων ειδήσεων, όλη η ''αποκάλυψη'' βασίζεται στην παρακάτω παραποιημένη εικόνα.
Το (ΠΕ) που υπάρχει στην εικόνα σημαίνει Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στις προκηρύξεις και όχι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επίσης όλες οι προκηρύξεις δημοσιεύονται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως τεύχος ΑΣΕΠ και η συγκεκριμένη δεν υπάρχει πουθενά.

Τέλος η προκήρυξη με αρίθμηση (1Κ/2017) δεν έχει καμία σχέση με προσλήψεις οποιαδήποτε ειδικότητας στο ίδρυμα Νιάρχος και την παραθέτουμε παρακάτω για του λόγου το αληθές.

Από αυτό το περιστατικό μπορεί να καταλάβει κανείς τι είδους δημοσιογραφία κάνουν ο Χίος και το μακελειό. Μία πληροφορία που φωνάζει ότι είναι αναληθής δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να την διασταυρώσουν και μάλιστα όταν η διασταύρωση είναι τόσο εύκολη απλά ανατρέχοντας στην εφημερίδα της κυβερνήσεως κάτι που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε.

Μπορεί να μην διασταύρωσαν την πληροφορία όμως πρόλαβαν να την σχολιάσουν και από το σχολιασμό φαίνεται γιατί την κατάπιαν αμάσητη όπως και οι καθεστωτικές και νεοφιλελεύθερες θέσεις τους.

Γιατί όταν έχουν ιδιωτικοποιηθεί και οι πέτρες με τα απανωτά μνημόνια δεν είναι δυνατόν να μιλάς περί Σοβιετίας και λοιπών αντικομμουνιστικών ανοησιών. Μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά πήρε την σκυτάλη των ιδιωτικοποιήσεων από την ΝΔ παρά τις αντίθετες διακηρύξεις προεκλογικά με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το ξεπούλημα 14 αεροδρομίων με νόμο που είχε ετοιμάσει η ΝΔ.

Αλλά το πιο σημαντικό εδώ είναι το αναμάσημα της μνημονιακής καραμέλας και προπαγάνδας. Γιατί με αφορμή μία ψεύτικη είδηση αναπαράγονται όλοι οι μύθοι και τα στερεότυπα του μαύρου μετώπου των μνημονίων από το κατά τα άλλα ''αντιμνημονιακό'' και ''αντισυστημικό'' μακελείο.

Το ότι το μεγάλο δημόσιο και οι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι ευθύνονται για την κρίση αποτελούσε και αποτελεί το υπαριθμόν ένα παραμύθι όλου του μνημονιακού μετώπου. Το επαναλαμβάνουν συνεχώς από τον Ντάισελμπλουμ και το ΣΚΑΙ μέχρι το ΠΟΤΑΜΙ και ο Πάγκαλος. Σε αυτή τη λίστα προσθέστε και τον Χίο.

Όλοι θυμόμαστε ειδικά το πρώτο διάστημα επιβολής των μνημονίων την γκεμπελική προπαγάνδα από όλα τα ΜΜΕ και το πολιτικό προσωπικό ξένο και ντόπιο για τους ενάμιση εκατομμύριο δημόσιους υπάλληλους που τελικά δεν δεν ξεπερνούν ούτε τις 600.000 που ευθύνονται για την κρίση κτλ.

Μην ξεχνάμε ότι σε όποια χώρα επιβάλλει πρόγραμμα το ΔΝΤ η συνταγή είναι πάντα η ίδια. Ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις μισθών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μείωση στις δαπάνες για δημόσια παιδεία και υγεία με πάντα τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα.

Φαίνεται ότι ο Χίος με τους διεθνείς τοκογλύφους και τους οικονομικούς δολοφόνους όπως τους αποκαλεί έχει στην πραγματικότητα προγραμματικές συμφωνίες και ταυτίσεις. Ο Χίος ανήκει και αυτός στην κατηγορία των ''αντιμνημονιακών'' τύπου Καμμένου που διαφωνούν με τα μνημόνια αλλά συμφωνούν με τα μέτρα των μνημονίων.

Αυτός είναι και ο λόγος που ουρλιάζει υστερικά και βρίζει ακατάσχετα για να ξεγελάσει τους αφελείς και για να πουλήσει μία ανύπαρκτη αντισυστημικότητα. Άξιος ο μισθός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου